Find us on Google+

Trend inom mode & inredning 2015-2016

Nu kommer det söta, vita, spetsiga lantlivet ge vika för ett något mörkare men lyxigare inredning i 2014-2016.

Mystiskt och sexigt. Läder, siden, tailor made, svart, grönblått, purpur, snövitt, silver, massa detaljer som kräver en duktig skräddarhand. Klassiska möbler med futuriska detaljer.

Kom ihåg: Du läste det här först.

Turid Färnlöf
Turid Färnlöf

Vi går mot mörkare tider, skriver Metro i dag. Helt riktigt, den vita inredningen har peakat och är på väg ner i hög fart. Nu vill vi ha den engelska/amerikanska kolonialstilen med mörkbruna eller svarta trämöbler, gärna mörka golv och minst möjligt Ikea.  Vi vill ha möbler av kvalitet. Plast är ute. Vi har även tröttnat lite på Billgren-vintage-stilen, nu vill vi ha mer glamour.  Det ska vara rustikt iblandat glamour.

Om du ska investera i något 2013; Köp en glamourös krystall-krona, ett mohair pläd och lite Mad-Men karaffer på Stadsmissionen.

Läs hela inlägget »

Trender mode & interiör 2015-2016

 

Vi kommer se kläder med sofistikerade detaljer, formade efter kroppen. Jordiga naturfärger tillsammans med gnistrande juveler och

kyliga, rogivande nordiska färger.
Island...vulkaner, hav, kyla, ångande varma källor.
Norden. Granskog. Mörka nyanser. Kottar, mossa, forntida skatter!

 

 

Läs hela inlägget »

Snart tittar jag inom Stockholm Furniture Fair  för att se om det är något som inte var där förra gången. Lite nya vibbar? Vi får se. Passar på att få med mig en föreläsning som intresserar mig, som trendspanaren från Promostyl America, Rita Nakouzi. Hon ska sia lite om trender 2013/2014.

Alltid lika fascinerande att ta del i trendgurun Li Edelkoorts trendanalyser. Hon är i en position där det hon framför ger en självuppfyllande profetia, alla kommersiella designers lyssnar och tar till sig hennes ord och producerar därefter, lagom tid tills det finns att köpa i butikerna om två år, ibland mycket snabbare. Dessutom lyfter hon fram det som hon tycker är bra och som hon kan identifiera sig med...

Läs hela inlägget »
Interiors2011, Heimtextil 2011

Interiors 2011 och Heimtextil 2011 visade att den nordiska naturen fortfarande är en stark inspirationskälla.

Läs hela inlägget »
Tema Sun, Gave og Interiørmessen, Turid Färnlöf
Tema Sun, Gave og Interiørmessen, Turid Färnlöf
Tema Sea, Gave og Interiørmessen s2011, Norge
Tema Sea, Gave og Interiørmessen s2011, Norge
Läs hela inlägget »

Vad kommer efter industristilen?

Efter att industristilen med betong och obehandlat trä kliver ner några steg i attraktionstrappan, är det en annan stil som kommer fram igen: Glamour med en touch av Art Decó. Glamour kombineras även med en striktare asiatisk stil. Men, massproducerat från Kina vill vi inte ha. Det ska vara slow-handmade. Få, men väl valda glamourösa detaljer. Hollywoodglamouren från the old days kommer fram igen när vi tröttnat på den tunga, råa, hårda industristilen. I stället vill vi ha elegant maskulint med feminina accenter...nyckelord: mohair, päls, fjädrar, glas, luftigt, mjukt.

1900-tal/sci-fi, mycket detaljer, läder och metall, tekniska krumelurer. Kroppsnära.
1900-tal/sci-fi, mycket detaljer, läder och metall, tekniska krumelurer. Kroppsnära.

Ett ledord för 2013: Science Fiction möter Moder Natur. Som 1900-talets industriella revolution kommer en ny teknisk revolution som löser våra miljöproblem. Organiska material blandas med tekniska detaljer i metall.  Detaljer som ska skydda oss, samtidigt som det är bekvämt. Mörkt, fast inte svart.

Hitchcock inspirerar Hitchcock inspirerar

Hitchcock. Mörkt och mystiskt blandat med piggare färger.

Vintagefärger blandas med surrealistiska inredningsdetaljer, massor med excentriska detaljer.

Modereportage, annonser, inredning, fotoutställningar; Det kommer handla om det lite läskiga och mystiska, men fortfarande i 1940/50-talets färger.

50´s colors in 2011-2013
Mosaikgolv Mosaikgolv

Jag håller upp pekfingret och anar en kommande trend: Medelhavet. Traditionella portugisiska mönster och motiv på kakelplattor. Gärna handmålade. Gärna i en nisch i hallen. Den som vågar lägger hela golvet i hallen, badet eller köket. Det behöver inte vara så färgstärkt, bara det är mönster...

 

Den koloniala stilen fängslar ständigt. 1900-tal, utan rysch & pysch. Tuffare, mörkare, den minimalistiska industriella stilen tar till sig mjukare material.

Läs hela inlägget »

Trendspaning!

Vad kommer efter The Industrial Style?

Trendguide 2012-2014

Trendguide inredning 2013

Li Edelkoort siar om trender 2012-2013

Cappelini
Cappelini
Morrel Frederique

På inredningsmässan Maison & Objet kunde vi beskåda färgexplotioner och detaljrikedom, som en kontrast till den industriella minimalistiska stilen. Men det ska vara välgjort, inte "made in China" kopior. Vi vill lägga pengarna på möbler som varar, både i kvalitet och som står över modenycker.