Find us on Google+

10 tips för färgsättning av hemmet

För att göra det lättare för dig att välja inredningsfärger har vi 10 tips för dig som har svårt att välja vilka färger som ger den rätta harmonien i hemmets alla rum.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
  1. Det första du ska tänka på i valet av färgschema, är din favoritfärg. Det behagar ögat, värmer i hjärtat och i kombination med neutrala eller komplementära nyanser blir det en spännande inredning.
  2. Det är lättare att välja färgschema om du tänker dig ett tema, till exempel skogen eller stranden. Lägg till djärva accenter som matchar ditt färgschema.
  3. Välj klassiska färgscheman om du är rädd för att göra fel. Svart och vitt är ett säkert kort. Det kan kompletteras med röda accenter om du vill lysa upp den svartvita kombinationen. Blått och gult kan kompletteras med vita och neutrala nyanser. Säkert och tryggt, men kan dock livas upp med några djärva accenter.
  4. Ett annat sätt att välja färgschema är att titta på mattan eller gardinerna. Om gardinerna eller mattan har färgglada mönster kan du välja flera färger som fungerar bra tillsammans. Med hjälp av olika texturer i din inredning kommer att göra färgschemat mer tredimensionellt.
  5. Välj färgschema efter favoritmålningen. Men använd ljusare nyanser på väggar för att undvika att målningen försvinner i bakgrunden.
  6. Finns det några samlarobjekt eller möbler/accessoarer i ditt hem som du aldrig kommer bli av med? Med sin färg som bas för ditt färgschema löser du två problem med att välja ett färgschema och införliva gamla grejer i den nya designen.
  7. Vilka färger finns det i din garderob? Färgskalan på din favorit outfit som kan bli inspirationen för färgsättningen i ditt rum.
  8. Välj en viss stämning. Stämningen och atmosfären i rummet beror på det färgschemat du väljer. Om färgerna är mestadels lugna och nertonade blir stämningen därefter. Om färgerna är levande och djärva kommer rummet att vara fylld med energi.
  9. Se dig omkring. Bakgrund eller möbler och mönster kan bli en utmärkt bas för dtt framtida färgschema. Väljer du färg och mönster på de största möblerna eller ytorna, försök då att hålla resten av inredningen lugn och dämpad.
  10. Slutligen, det enklaste sättet är att kontakta Fjord Design, så kommer vi och ger dig handfasta råd och tips och du får ett färgschema som harmoniserar med möbler, tillbehör och andra element i inredningen.

Senaste inlägg

Arkiv

Arkiv

Senaste nyheter

-
-

Färger, inredning, färgval, färgtrender, måla om, väggfärg

-