Find us on Google+

Vilken inredningsstil är din?

Visst är det svårt att hitta sin inredningsstil, vi har ofta en mix av olika stilar hemma. Vi flyttar ihop med vår käraste som tar med sig sin stora, dyra, heliga älsklingssoffa i läder, som inte alls passar ihop med vår vita avskalade stil. Och killar (de som inte har varit sammanboende med en kvinna) har av en konstig anledning alltid två enorma högtalare som matchar en platt-tv som tar all uppmärksamhet i vardagsrummet. Jakten på det perfekta ljudet är det alltid killar som jagar efter.

Sen vi ärver vi mormors fina, antika byrå och salongbord, dom måste ju få plats. Dessutom impuls-shoppar vi på rea kuddar i fel färg. På semestern förälskar vi oss i den vackra schäslongen på antikauktionen och faller näsgrus för Ikeas nya lampa som vi självklart ångrar året efter när vi har sett oss trötta på just den lampan som ALLA andra också tyckte var så fin och införskaffade. 

 

Men en mix av olika möbler som berättar en historia kan vara just det som gir ditt hem själ. Men till en viss gräns alltså, ibland kan själen drunkna i en enda stor röra med bablande möbler som talar olika språk.

New British Colonial Style

Klassisk elegant, i nyare tid rakare linjer än förut. Mycket inspirerat av kolonialtiden. Exotiska inslag från Asien eller Afrika. Svart, brunt, vitt, beige och grått. Ralph Lauren Home, Armani Home och Kelly Hoppen är typiska exempel på den här stilen. 

Scandinavian Concrete Style

Ledord för denna stilen är betong, trä, stora glasytor, få textilier eller prydnader och designmöbler som till exempel Eames chair. Kontor/ateljé-stil.

Industrielle Brocante

Industrielle Brocante kallas även fransk vintage, french country, och skiljer sig från Shabby Chic stilen med att här är det inte så mycket vitt och feminina romantiska detaljer. Industrielle Brocante är antika möbler med en industriella detaljer med en patina. Rustikt, mycket böcker, gröna nyanser, brunt, svart, zink. Gärna avskavd tapet. Grov linne. Absolut inget av plast.

The Quaker Style

The Quaker Style eller Farmer style, Old American Vintage, Urban Farmers. Quaker stilen är funktionell inredning av naturmaterial; odekorerat, enkelt, man vill känna sig som om man befinner sig i en amerikansk lada för hundra år sedan. En miljövänlig approach. 

Happy

 Happy är en ung stil för dig som gillar ljusa rum med färgklickar, retro blandat med ny design; gärna IKEA-möbler.  Inte för många saker framme, dina väl utvalda färgklickar vill ta uppmärksamheten och behöver vara ensamma om den, annars blir det lätt att det ger ett rörigt intryck. Möblerar och dekorerar du endast med saker från IKEA, kan det kännas lite opersonligt tråkigt. Hitta kuddarna i en annan affär, och fina retro prydnadsaker kan du fynda på second hand. En inredningsstil som passar dig med låg budget, du behöver bara en hink med färg och lite mod så är du där.