Find us on Google+

Inredningsstil: Industriellt, New England, lantligt?

Här presenterar vi ett urval inredningsstilar med förklaring!
 

Shabby chic

Perfekt för romantikerna och de som längtar efter en svunnen tid, innehåller shabby chic det bästa av årgång med en lekfull twist. Shabby chic uppmuntrar till kreativitet, egna handgjorda ting  och massor av ärvda saker som får behålla sin patina.

Investera i bra förvaring, som stora skåp och andra fiffiga gömställen för mer moderna apparater som tv och datorer, men var inte rädd för att lämna dina vackraste prydnadssaker framme. Välj gärna kakelgolv i köket, i ett klassiskt mönster. Undvik vita trägolv i hall och kök. Mattor är viktigt för att få en ombonad känsla i vardagsrum, kelim eller Äkta mattor passar här.

Minimalistiskt eller avskalat

En stil utan små saker som bara är till för att vara snygga,  är den minimalistiska, avskalade stilen. Här är det funktionalitet som gäller och sasker som inte fyller en praktisk funktion får oftast inte stå framme.

Den här stilen passar den som inte vill lägga tid på inredningen.  

Vitt, grått och betong, kända designklenodier från 30-talet. Massor av öppna ytor och några stänk av färg gör en minimalistisk hem, men denna stilen kan vara avskräckande om du inte kan stå ut med att kasta bort massor av dina ägodelar för att uppnå detta minimalistiska utseende. Stilen passar dig som är singel utan barn och inte är så mycket hemma. Om du vill skapa en lite mysigare känsla och mindre eko i rummet, välj en stor matta under soffgruppen. 

Victorian eller Old English Style

Viktorianska är den ultimata lyxen: tänk sammet, mjuka möbler och detaljer guld. Den klassiskt eleganta engelska stilen förknippas vanligtvis med rika färger och massor av mönster, så välj gärna djup röd, grön eller blått färgschema, med massor av blommor på gardiner och klädsel. Om du kan, besök auktioner och marknader för att hitta några ursprungliga möbler, och håll ögonen öppna för konst och skulpturer från den tiden. Victorianerna var mycket sentimentala, så kör på med fotografier och minnen av nära och kära.

Orientalisk inredning

Förmodligen den mest exotiska på vår lista,  orientalisk stil ger en monokrom stil och med stänk av färg för att skapa en individuell look. Inte "Indiska-stil"  men vita väggar och soffor och mörka trämöbler (nästan svart), för att skapa en kontrast. När du har fått grunderna på plats, välj färgglada tillbehör: smaragdgrön, röd eller jade är alla typiska för denna stil. The Oriental estetiska lägger också fokus på naturen, så införliva massor av blommor och växter för en sval, lugnande touch.

Modern Afrikansk stil eller Safaristil

Safaristilen i naturnyanser, solida möbler i trä, hantverk, enkelt, zebramattor, horn, vitt, brunt, svart, grått, umbra, varm gult. Strutsfjädrar och mohair ger en lyxig touch till den rustika stilen.

Exempel på Safaristilen hittar du här hos Ralph Lauren Home

Countrystyle

En mycket populär stil som passar föräldrar och barn. Country är perfekt för dem som älskar laga stora middagar och samla släkten runt köksbordet. Gå för en grå färgskala för väggar, eller välj tapeter med ett klassiskt, gammaldags mönster och använd massor av mysiga tillbehör såsom täcken, keramik och trämöbler. Du vill ha ett ombonat hem med nostalgiska saker,  så gå för förvaring som visar upp dina favoritsaker: Vitrinskåp ger besökarna en inblick i ditt lantliga liv och gör det lättare att hitta saker också!

New England

 New England stilen eller American style, Sea Style, Marint, Cape Cod, kärt barn har många namn. Här i Skandinavien är det alltid en gångbar stil, speciellt i skärgården där den passar utmärkt in. Rött, blått, beige, vitt, lite solblekt och slitet trä, rutigt, randigt och 100% bomull.

Stilen inspireras av föregångaren Ralph Lauren Home. Svenska Lexington och Gant Home hakade på inredningsstilen.

Hur du än väljer att dekorera ditt hem, en av de viktigaste aspekterna av projektet att hitta en stil som är unikt för dig, och som kommer få dig att känna dig välkommen och "hemma" för många år framöver. Välj klokt, och var inte rädd för att göra massor av research. Fynda på auktioner och loppis för en äkta känsla av gammalt.