Find us on Google+

Vad kommer efter industristilen?

Fjord Designs trendspaningar

Efter att industristilen med betong och obehandlat trä kliver ner några steg i attraktionstrappan, är det en annan stil som kommer fram igen: Glamour med en touch av Art Decó. Glamour kombineras även med en striktare asiatisk stil. Men, massproducerat från Kina vill vi inte ha. Det ska vara slow-handmade. Få, men väl valda glamourösa detaljer. Hollywoodglamouren från the old days kommer fram igen när vi tröttnat på den tunga, råa, hårda industristilen. I stället vill vi ha elegant maskulint med feminina accenter...nyckelord: mohair, päls, fjädrar, glas, luftigt, mjukt.

1900-tal/sci-fi, mycket detaljer, läder och metall, tekniska krumelurer. Kroppsnära.
1900-tal/sci-fi, mycket detaljer, läder och metall, tekniska krumelurer. Kroppsnära.

Ett ledord för 2013: Science Fiction möter Moder Natur. Som 1900-talets industriella revolution kommer en ny teknisk revolution som löser våra miljöproblem. Organiska material blandas med tekniska detaljer i metall.  Detaljer som ska skydda oss, samtidigt som det är bekvämt. Mörkt, fast inte svart.

Hitchcock inspirerar Hitchcock inspirerar

Hitchcock. Mörkt och mystiskt blandat med piggare färger.

Vintagefärger blandas med surrealistiska inredningsdetaljer, massor med excentriska detaljer.

Modereportage, annonser, inredning, fotoutställningar; Det kommer handla om det lite läskiga och mystiska, men fortfarande i 1940/50-talets färger.

50´s colors in 2011-2013
Mosaikgolv Mosaikgolv

Jag håller upp pekfingret och anar en kommande trend: Medelhavet. Traditionella portugisiska mönster och motiv på kakelplattor. Gärna handmålade. Gärna i en nisch i hallen. Den som vågar lägger hela golvet i hallen, badet eller köket. Det behöver inte vara så färgstärkt, bara det är mönster...

 

Den koloniala stilen fängslar ständigt. 1900-tal, utan rysch & pysch. Tuffare, mörkare, den minimalistiska industriella stilen tar till sig mjukare material.